Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

2020-ban megújult az iskolai étkező, 2021. februárban térkövezni kezdik udvarát

Melegítőkonyha és étkezőhelyiség felújítása, bővítése címmel Vidékfejlesztési Programban megjelent pályázati felhíváson nyert támogatást Bogád Község Önkormányzata 2018-ban, a támogatás teljes összege 17.526.185 forint volt. A helyi önkormányzat öt gazdasági társaságnak ajánlattételi felhívást küldött, négy ajánlat érkezett, a legalacsonyabb összegben a Szabadi és Társa Kft. tett ajánlatot, nettó 23.513.847 forint vállalkozói díjjal. 2019. június 14-én szerződéskötésre került sor, a nyári tanítási szünetben megkezdődött a felújítás. Megújult a főépület étkezőrésze és déli irányban új szárnnyal bővült az épület.

A projekt a gyermekétkeztetés feladatellátásra tekintettel kivételesen nettó összegben valósulhatott meg, általános forgalmi adóval nem kellett számolnia a megrendelő önkormányzatnak. Szakági tervek szerinti további munkákra 2.000.000 forintot meghaladó többletköltséget nyújtott a helyi önkormányzat.

Az étkezőt 2015-ben a Virág utca felé kötötték a szennyvíz-hálózatra, számos alkalommal volt szükség az érintett szakasz tisztítására, a gravitációs vezeték nagyobb biztonsággal üzemel a Béke tér irányába, ezért a projekt tartalmát meghaladóan önerőből hetvenkettő méteren új bekötővezeték fektetésére került sor nettó 101.017 forint anyagköltséggel.

A kibővített épületbe 2019 végétől égerfabútorokat készíttetett az önkormányzat, további új eszközöket és gépeket szerzett be. Speciális edénytárolók készültek a helyi műhelyben, a nyílászárókra is saját forrásból készíttettek rovarvédő hálókat. A használatbavételi engedély megszerzéséhez akadálymentes parkolót kellett létesíteni, amelyet a bejárati kapunál alakítottak ki.

A koronavírus első hullámára tekintettel az étkeztetett diákok száma minimálisra csökkent, a művelődési házban kialakított ideiglenes étkezőben 2020. őszi szünetéig látták el a gyermekétkeztetés feladatot, szünetet követően tért vissza a feladatellátás a felújított épületbe.

A terveket Kis János (K.L.M.V. Csoport Kft.) pécsi tervező készítette. Az eredményes projektmenedzsmentért a pécsi ProTask Kft. közreműködését ezúton is köszönjük. A beruházás műszaki ellenőre Michelisz József pécsi mérnök volt.

2020. decemberben két klímaberendezés beszerzésére maradt önkormányzati forrás, az iskolai étkező az első klímaberendezéssel ellátott bogádi középület lett, mind a melegítő/tálaló rész, mind a diákétkező klímakészüléket kapott.

Az iskolai étkező felújítását követően 2020. decemberben térkövezést rendelt a helyi önkormányzat, előkészítő földmunkát követően 2021. februárban kezdődik az étkező kertjének parkolásra is alkalmas felújítása. Több mint háromszázötven négyzetméteren, száz métert meghaladó szegéllyel készül burkolat. A beruházás tervezett költsége nettó 5.506.450 forint, a P-R Útépítő Kft. kivitelezésével a teljes terület mellett a kertben lévő kút is megújul, új fedlapot kap. A vízelvezetést a szomszédos ingatlanok védelmében is a Béke tér felé biztosítják.

Az iskolai étkező udvarának felújítása során a gyermekétkeztetés rendje nem változik. A kivitelezéssel járó kellemetlenségekért a diákok és pedagógusaik, minden további érintett türelmét a helyi önkormányzat nevében előre is köszönjük.