Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Hírek

Csőtörés volt a bogádi Rákóczi utcában

2024. május 22-én a Bogád, Rákóczi utca 20. szám közelében törött bekötővezeték javítását kezdte meg a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., a hálózat nyomás alá helyezését követően a gerincvezetéken lévő repedésből ismét vízzel telt meg a munkagödör, szivattyúzás után a gerincvezeték ideiglenes javítására is sor került.

Egyes településrészeken és Romonyán 22 óra 45 perckor állt csak helyre teljesen a vezetékes ivóvízszolgáltatás.

A DRV Zrt.-nek még lesz teendője a gerincvezetékkel, a közeljövőben, napközben a szolgáltatás körülbelül hatvanperces szünetelése mellett megtörténik a gerincvezeték sérülésének végleges helyreállítása is.

Ha közterületen vízszivárgást tapasztalnak, a DRV Zrt. diszpécserszolgálata a +36 80 240 240-es zöldszámon fogadja a hibabejelentéseket.

Lámpatesteket helyeztek ki a Krúdy utcában

Két darab H-RA2-S20 LED közvilágítási lámpatest kihelyezését rendelte meg a helyi önkormányzat az MVM Watt Eta Kft.-től.

A lámpatestek kihelyezésére 2024. május 21-én reggel sor került. A vállalkozóval kötött szerződés alapján az LN060-as acélkarral rögzített lámaptestek darabjáért nettó 111.000 forintot, a két darabért összesen bruttó 281.940 forintot fizet az önkormányzat.

A bogádi Krúdy Gyula utca nyolc személy magántulajdonában volt, az utca tulajdonjogát két körben, 2022. decemberben és 2023. februárban kötött ajándékozási szerződésekkel 2023-ban a helyi önkormányzatra átruházták.

Magyar Falu Programban 2023. június 22-én 112,8 méter hosszban tervezett felújításra az önkormányzat pályázatot nyújtott be. Az útfelújítás tervezett bruttó költsége 13.784.656 forint. A támogatás iránti kérelem 2023. szeptember 19-én tartaléklistára került.

Aknafedlapokat javíttat a Tettye Forrásház Zrt.

2024. május 15-én az állami tulajdonú közúton lévő aknafedlapok javítását kezdte meg a Tettye Forrásház Zrt. Bogád belterületén, a Kossuth utca 100 – 104. számú ingatlanok közelében. A munkát félpályás útzár mellett, jelzőlámpák segítségével végzik. A fedlapok körüli aszfaltozásra május 17-én kerülhet sor. Türelmüket az üzemeltető nevében is köszönjük.

Játékoskísérőket toboroz a Bogád SE

2024. május 19-én (vasárnap) 17.30-tól a szezon utolsó felnőtt férfi mérkőzését tartják, az Egerág elleni küzdelemnek Bogád ad otthont.

A Bogád Sportegyesület kezdeményezésére helyi és térségi, labdarúgást kedvelő gyermekeket keresnek, olyan érdeklődő fiatalokat, akik pályára kísérik a Bogád-Pogány SE játékosait.

Hat és tizennégy év közötti gyermekek szülői közreműködéssel Szabó Dominik edzőnél a +36206113035-ös számon, a szabo.doma@freemail.hu címen vagy Messenger használatával jelentkezhetnek játékoskísérőnek.

Szavazófülkét készít az önkormányzati műhely

2024. június 9-én európai parlamenti és önkormányzati választást tartanak Magyarországon. Bogádon egyetlen szavazókörben várják a több mint kilencszáz választópolgárt. Az általános iskola egyik akadálymentes termében a korábbi választások során kettő fülke és egy kiegészítő kartontámasz segítette a titkos szavazást. A készen vásárolható szavazófülkék helyett a közös önkormányzati hivatal kérésére az önkormányzati műhely faanyagból készít újabb fülkét a bogádi szavazókör helyiségébe. Bíznak abban, hogy a választásra jogosultak által a választás napján előnyben részesített órákban, kevesebb várakozási idővel, rövidebb sorbanállás mellett lehet majd leadni a szavazatokat.

Közgyűlést tartott a Pannon Európai Területi Társulás

2024. május 8-án 15 órától ülést tartott a Pannon Európai Területi Társulás Közgyűlése. A hazai, horvát és szlovén partnerekkel még európai területi együttműködési csoportosulásként 2010-ben alapított, határokon átnyúló, pécsi székhelyű szervezet napirendet megelőző köszöntőket követően tisztújítást tartott és ismét elnökévé választotta dr. Őri Lászlót, a Baranya Vármegyei Közgyűlés elnökét. Hat főt alelnöknek, két főt a felügyelőbizottság tagjának megválasztottak. Új tagok csatlakozását, a szervezet egyezményének, alapszabályának, egyéb szabályzatainak módosítását, az Egyetemi Együttműködések Bizottsága létrehozását is tárgyalták a közgyűlés megjelent tagjai. Pályázatokról, 2023. évi költségvetés módosításáról, beszámoló elfogadásáról, 2024. évi munkatervről és idei költségvetésről is dönthettek a tagszervezetek képviselői a Baranya Vármegyei Önkormányzat Dísztermébe összehívott ülésen. Bogád Község Önkormányzata a szervezet alapító tagjai közé tartozik.

Vasárnap délután Sásd ellen Pogányban játszik hazai mérkőzést a Bogád-Pogány SE

Pogányban játszik hazai mérkőzést a Bogád-Pogány SE, a partnerközségben 2024. május 12-én 17 órától a Sásd csapatát fogadják.

Frissítés eredménnyel: A vendégek öt gólt lőttek a hazai csapatnak, Kulcsár Adrián (11′) találata után Pál Dániel triplázott (47′, 53′ és 59′). Kárász István Renátó szépített (73′), Karmacsi Attila sásdi játékos ötödik góljával (87′) beállította az 1-5-ös végeredményt. A Sásd VSK ezzel a 21. forduló ötödik helyéről a 22. fordulóban feljött a harmadik helyre, a Bogád-Pogány SE őrzi nyolcadik helyét a tizenkét csapatot rangsoroló tabellán.

A Helyi Választási Bizottság határozata a jelöltek sorrendjéről

2024. május 6-án 16 órakor lejárt a jelöltállításhoz szükséges ajánlóívek leadásának határideje. A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény gondoskodik az esélyegyenlőség szavazólapon történő érvényesítéséről. A szavazólapon a jelöltek a választási bizottság által kisorsolt sorrendben szerepelnek.

A Helyi Választási Bizottság a sorsolást a bejelentésre rendelkezésre álló határnapon, 16 óra után elvégezte. Nem kell sorsolást tartani, ha csak egy jelölt van. Polgármester-jelöltként Pfeffer József az előírt számú ajánlást összegyűjtötte és kérte nyilvántartásba vételét. Képviselőjelöltként hat fő nyújtotta be ajánlóíveit a szükséges számú ajánlással, a Helyi Választási Bizottság sorsolással a következőképpen állapította meg sorrendjüket a 2024. június 9-ei kislistás (tízezer fő alatti település) szavazólapon: 1. Schmidt József, 2. Dergez Péter, 3. Karsainé Baktai Julianna, 4. Szata Zsolt, 5. Vincze Hajnalka és 6. Fóris Szilvia.

A határozat teljes szövege letölthető ITT.