Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Járda készült a művelődési ház alagsoránál

Bogád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024. május 9-én tartott ülésén döntést hozott arról, hogy a művelődési ház alagsora és a kerékpártároló közötti töredezett betonjárdát felújítja.

A Pécsváradi Építő Kft. 2024. június 21-én reggel a meglévő betonjárda bontásával elkezdte a munkát.

A térkőjárda elkészült, a műszaki átadás-átvételre a jövő héten sor kerülhet. A járdafelújítás vállalkozói díja nettó 1.101.585 forint, 297.428 forint általános forgalmi adóval terhelten összesen bruttó 1.399.013 forint.

A Bogád Sportegyesület 2012-ben a művelődési ház alagsori öltözőiből a Belügyminisztérium támogatásával megvalósult új sportöltözőbe költözött. A helyi önkormányzat 2012-ben pályázati forrásból (KEOP) készíttetett perekedi szakemberrel kerékpártárolót, ehhez kapcsolódóan az alagsori öltözők felújítására is támogatást fordíthatott. Az öltözőt egy csőtörés rövid időn belül használhatatlanná tette, annak teljes felújítására végül 2021-ben Magyar Falu Programban került sor.

A kerékpártárolót az első években még használták a diákok, kihasználtsága azonban minimálisra csökkent, a helyi önkormányzat a fedett létesítmény helyi piacként történő jövőbeni használatát az eredeti funkció megőrzése mellett tervezi.