Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Felújítják a Bem utca észak-déli irányú szakaszát

Bogád Község Önkormányzata a Belügyminisztérium Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása 2021. évi felhívásán a Bogád, Bem utca észak-déli irányú szakaszának – vízelvezetésre tekintettel a Zrínyi köz érintésével – tervezett felújítására eredménnyel pályázott és 2021. június 29-én támogatói okiratot kapott.

A Belügyminisztérium által nyújtott támogatás összege: 10.448.639 forint. A helyi önkormányzat által adóerő-képesség szerint nyújtandó kötelező önerő legalacsonyabb mértéke 25 százalék. Az önerő összege: 3.482.879 forint.

A felújítás teljes bruttó költsége: 13.931.518 forint.

Az építőipari kapacitásokra tekintettel 2021-ről idei esztendőre ütemezett felújítás az aszfaltkeverő telepek 2022. évi indulásával hamarosan megkezdődhet. A munkaterület átadására 2022. február 14-én 10 óra 30 perctől sor került.

2022. február 21-én (hétfőn) geodéta gondoskodik a közművek kitűzéséről, amelynek eredményétől függően legkorábban 2022. február 22-től a Bem utca beruházással érintett szakaszán előkészítő munkálatokra és a forgalom korlátozására lehet számítani.

A korlátozásokkal érintett napok pontos ismeretében, a korlátozások mértékének megjelölésével külön hirdetményben kérjük majd a zsákutcában élő és autóval közlekedő tulajdonosokat, érintetteket, hogy járműveikkel a területet reggel 8 óráig hagyják el. A járművekkel a felújítás időszakában esti órákban, három teljes napra kiterjedő szűk kivétellel, lakóházaikhoz visszatérhetnek. A közlekedési lehetőségekről a kivitelező a helyi önkormányzattal együttműködésben rendszeres tájékoztatást ad. A Zrínyi köz forgalmának korlátozására a felújítás későbbi szakaszában lehet számítani.

A kivitelezést a P-R Útépítő Kft. (7634 Pécs, Szőlész dűlő 19.) végzi, a beruházás műszaki ellenőre a Fectum Bt. (7630 Pécs, Téglaház dűlő 5.) munkatársa, Müller Attila mérnök.

Türelmüket ezúton is köszönjük.