Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tizenkettedik alkalommal szerveztek magyar estet Vinkovciban

2023. június 3-án 18 órától tizenkettedik alkalommal szervezett magyar kultúrestet a Vinkováci Magyar Kultúregyesület (Mađarsko Kulturno-Umjetničko Društvo Vinkovci). A kulturális programnak az elmúlt esztendőkben a szlavóniai horvát város Joza Ivakić Színháza adott otthont, az épületet felújítják, így idén a Bistro Toniban várták a vendégeket.

A köszöntőket és a házigazda egyesület Arany Kalász (Zlatni Klas) dalárdáját a Romonyai Rozmaring Hagyományőrző Néptáncegyüttes előadása követte, a KUD Tkanica Vinkovci női énekkar fellépése után a Kórógyi Hagyományőrző Egyesület fiataljainak táncbemutatója következett, az esti program vacsorával zárult. A programon Magyarország Eszéki Főkonzulátusát Császár József Zoltán képviselte, Davor Adžić horvát elöljáró mellett a zágrábi magyarság képviselői is megjelentek, a fellépések után Rudolf Ač egyesületi elnök mondott köszönetet.

A Vinkováci Magyar Kultúregyesület Bogádra is rendszeresen ellátogat, legutóbb 2022. augusztus 6-án léptek fel a helyi falunapon. Idén is érkezhet horvát fellépő a falunapra, amelyet augusztus 5-én tartanak a baranyai községben. A tizenkettedik magyar kultúresten Bogád Község Önkormányzatát Pfeffer József polgármester képviselte.