Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Szociális tűzifa / Határidő: 2023. október 20.

Bogád Község Önkormányzata szociális tűzifa támogatás iránti kérelmet nyújtott be a Belügyminisztériumhoz, a pályázat eredményeként harminchat erdei köbméter tűzifára kiegészítő támogatást kap. A támogatás összege 960.120 forint. Az önkormányzati önerő 127.000 forint + áfa szállítási költség.

A szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól szóló 8/2023. (X.2.) számú rendelet alapján a helyi önkormányzat vissza nem térítendő természetbeni támogatást, tűzifát biztosíthat annak a személynek, aki a) lakhatási támogatásra jogosult, vagy b) aktív korúak ellátásában részesül, vagy c) időskorúak járadékában részesül, vagy d) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, vagy e) egyedülálló nyugdíjas, akinek jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap 400 %-át, vagy f) azon családoknak, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap 350 %-át.

A kérelmeket 2023. október 20. napjáig lehet a Bogádi Közös Önkormányzati Hivatalnál (7742 Bogád, Virág utca 10.) benyújtani.

A kérelmek elbírálása a szociális bizottság hatáskörébe tartozik, amely legkésőbb 2023. november 3. napjáig döntést hoz.

A kérelem külön is letölthető: ITT.

A rendelet teljes szövege elérhető: ITT.