Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Teljes útzár lesz a Rákóczi utcában

2024. január 18-án a Közműépker Kft. megkezdte a Bogád, Rákóczi utca 7. szám előtti ismeretlen eredetű üreg, pince feltárását. Láthatóvá vált, hogy félpályás útzár mellett egynapos munkával a helyreállítás nem végezhető el, a vájat akár a szemközti ingatlanig is húzódhat. A hulladékszállítás zavartalansága érdekében a kivitelező a munkagödröt még aznap visszatemette.

A teljes útzár mellett végzett helyreállítás egy-három munkanapot vehet igénybe, az időtartam bizonytalanságára és arra is tekintettel, hogy több mint húsz lakóingatlant nem lehet majd megközelíteni, döntött úgy a képviselő-testület három eltérő lehetséges műszaki tartalom ismeretében, hogy a Rákóczi utca Nagykozár felé haladó külterületi folytatását zúzalékkal teszi járhatóvá és az útzár idejére a nagykozári sportöltözőnél lévő sorompó kinyitását kéri.

A lovardáig vezető alsó szakasz járhatóbb állapotban van. A szilárd burkolattal már nem rendelkező út sáros, személyautóval sokszor járhatatlan felső szakaszát a mai napon a bogádi Vikkfa Kft. zúzalékkal terítette le.

2024. január 29-én (hétfőn) reggel a Közműépker Kft. visszatér a munkaterületre és teljes útzár mellett végzi a feltárást. Járműveikkel 8.00 óráig a megszokott útvonalon, ezt követően a nagykozári Jegenye utca felé közlekedhetnek. A munka hétfői kezdésével legkésőbb szerda esti befejezést tervezünk, reméljük, hogy a hulladékszállítás csütörtöki, pénteki napjaira helyreáll a forgalmi rend.

Bármilyen változásról további tájékoztatást adunk. Megértésüket köszönjük.