Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Hónap: 2024 augusztus

Töredezett járdaszakaszt újított fel a műhely

A helyi önkormányzat saját forrásból újította fel a Dr. Berze Nagy János Általános Iskola felső épületéhez vezető járda első, töredezett szakaszát. A betonjárda körforgalomhoz közeli elemeinek állapota évről-évre romlott, az iskolabusz parkolását is segítő, belső iskolai út felújításával együtt járó elképzelést a magas költségek miatt egyelőre nem tudja az önkormányzat megvalósítani, így egy olcsóbb megoldást választott. 100.000 forint körüli összegért rendelt betont és a műhely munkatársai az iskolai gondokkal elvégezték a felújítást. A betonozásra 2024. augusztus 29-én délelőtt sor került. A munkaterületet szalaggal kerítették el. Az iskolás diákok és a pedagógusok a tanév jövő heti kezdetén már használhatják a felújított járdaszakaszt.

Vélhetően csőtörés van a Rákóczi utcában

2024. augusztus 9-én és 2024. augusztus 27-én is bejelentette a helyi önkormányzat a bogádi Rákóczi utcai vízszivárgást. Az önkormányzat ezúton is köszöni a lakossági jelzéseket, a szolgáltató rangsorolja a szolgáltatási területén fennálló hibákat és azt követően kezdi meg a munkát.

Az aszfalton az elmúlt hetekben többször keletkezett vízfolt, eddig csak szivárgott, most erősebben érkezik a felszínre az ivóvíz. Ha a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. munkatársai megérkeznek, vízszünetre is számítani lehet.

2024. július 23-án késő délután helyi lakos jelentette be a Bem utca és a Virág utca kereszteződésénél lévő csőtörést, a DRV Zrt. a közműszolgáltatók értesítését követően haladéktalanul kezdte meg a feltárást és a helyreállítást, kánikulában késő este állt csak helyre a szolgáltatás.

A DRV Zrt. a +36 80 240 240-es számon fogadja a hibabejelentéseket.

Az AC Vadi nyerte az idei Szent István Kupát

2024. augusztus 10-én tizenkilencedik alkalommal tartottak falunapot Bogádon. A labdarúgópályán a Bogád Sportegyesület szervezésében Szent István Kupával indult a reggel, négy csapat nevezett, a címvédő CSOFÉM FC más elfoglaltság miatt távol maradt a tornától. A csapatok összemérték tudásukat, 13 óra körül befejezték a körmérkőzéseket. Az első helyet a döntően bogádi, romonyai és perekedi játékosokból álló AC Vadi csapata szerezte meg, az aranyérmes együttes ezzel egy esztendőn át a vándorserleg birtokosa is lesz. Az ezüstérmek a Pong Lenis, a bronzérmek az LD Transz játékosaihoz kerültek. A Szomjas Szamurájok csapata is szép játékkal zárta a tornát, játékosuk, Fehér Patrik a legjobb kapus különdíjban részesült. A torna gólkirálya Bacskó Zoltán (AC Vadi) lett, a legjobb mezőnyjátékos díjat Ferenczi Szilárd (Pong Lenis) vihette haza. Gratulálunk!