Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Hónap: 2024 szeptember

Érkezhet a DRV Zrt. a bogádi Rákóczi utcába

2024. augusztusban több önkormányzati és lakossági bejelentés érkezett a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-hez a bogádi Rákóczi utcában vélhetően csőtörésből felszínre érkező víz miatt.

A hiba helyét augusztusban nem sikerült pontosan meghatározni. A vízmű munkatársai a mai napon, várhatóan reggel nyolc órától végzik a feltárással egybekötött munkát.

Mária-napi búcsút tartottak Bogádon

2024. szeptember 7-én 20 órától a művelődési házban az Express együttes fellépése és büfé várta a Mária-napi búcsút megelőző esti bálba látogatókat. A búcsúbált idén a Bogád Sportegyesülettel együttműködésben a szervezet fiatal játékosainak támogatására hirdették meg. Ellenden, Olaszban is rendezvény volt este, Bogádon visszafogott létszámban érkeztek vendégek, így a bál éjfél után ötven perccel véget ért.

2024. szeptember 8-án a bogádi templomban a község új plébánosa, Szép Attila celebrált szentmisét, a híveket és látogatókat a szertartást követően a templomkertben agapé várta. A Béke téren sétálók napközben a régi búcsúk emlékét idéző bazárral, körhintával és célbadobás-játékkal találkozhattak.

Újra kinyílnak a látogatók előtt a romonyai mesterporták

A Romonyai Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Kaptár Egyesület második alkalommal szervez romonyai mesterembereket bemutató programot. 2024. szeptember 14-én 10.00 és 16.00 óra között nyitott mesterporták várják az érdeklődőket a szomszédos községben. Jövő héten szombaton összesen hét magánporta nyitja meg kapuit a látogatók előtt és a romonyai kultúrházban is két művész alkotásaival ismerkedhetnek meg a vendégek.

Jármű vihette ki a tűzcsapot

A Bogád, Kossuth utca 8. számú ingatlan előtti tűzcsapot jármű sodorhatta ki helyéről. A Dunántúli Vízmű Zrt.-hez már több bejelentés is érkezett, munkatársaik úton vannak. Bogádon és Romonyán már nincs ivóvíz a háztartásokban. Bízunk abban, hogy a szolgáltatás minél előbb helyreáll.

Lódarazsak az általános iskolánál

2024. augusztus 29-én a Dr. Berze Nagy János Általános Iskola felső épületének padlásán Horváth-Militicsi Mátyás volt a helyi önkormányzat segítségére és esti órákban lódarazsak fészkét távolította el. A héten az alsó épület padlásán is darázsfészket találtak a műhely munkatársai, a darazsak irtására ma este sor kerül. A héten egyébként a felső iskolaépület mögött száraz diófát távolítottak el az önkormányzati dolgozók és a száraz fa törzséből szintén lódarazsak rajzottak ki, a rovaroktól irtószer segítségével szabadultak meg a munkatársak. Ha lódarazsakat észlelnek közterületen, kérjük jelezzék a helyi önkormányzatnak és arra kérünk minden tulajdonost, hogy szükség szerint ingatlanaikon, kertjükben is gondoskodjanak a darazsak mielőbbi irtásáról.