Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Nap: 2024. szeptember 19.

Hétfőn őszi lomtalanítás

2024. szeptember 23-án őszi lomtalanítást végez Bogádon a Dél-dunántúli Kommunális Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. A hulladékot reggel 6 óráig kell kihelyezni a gyűjtőjárat számára.

A lomtalanítás során állati tetemet, zöldhulladékot, veszélyes hulladékot (akkumulátor, gumiabroncs, festékes és növényvédőszeres hulladék), építési törmeléket és elektronikai hulladékot nem szállít el a szolgáltató.

Elektronikai hulladékgyűjtést idén decemberben is tervez az önkormányzat, az e-hulladékok fogadásának időpontjait december közeledtével közzétesszük.

Homoktetőn a gyűjtőpont megszűnik, Bogád Község Önkormányzatának polgármestere és a Dél-Kom Szolgáltató NKft. munkatársa bejárást tartottak és a tavaszi rossz tapasztalatok elkerülése érdekében a pénteki belterületi kommunális járattal útvonalat tesztel majd külterületen a szolgáltató, melyik utcákban milyen méretű jármű közlekedhet és hol van hely ténylegesen is megfordulni. A Gólya utca megfelelő szélességű, a négy mellékutcából a Gólya utca és a mellékutcák sarkán helyezhetik el a szűkebb utcában lakók a nagyméretű lomot. A Hóvirág utca és Margaréta utca határán fordulással és tolatással talán ez a szakasz is járható nagyobb járművel. A Tulipán utca felső rövid szakasza is alkalmasnak tűnik, a Rózsa utca a Viola és Orgona utca elágazásáig nem könnyen ellátható terület, a fordulás itt kulcskérdés lesz. A tesztjáratot követően a szállítás rendjéről további tájékoztatást adunk.