Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Szociális tűzifa / Határidő: 2024. október 18.

Bogád Község Önkormányzata szociális tűzifa támogatás iránti kérelmet nyújtott be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumhoz, a pályázat eredményeként harminchárom erdei köbméter tűzifára támogatást kapott. A támogatás összege 880.110 forint. Az önkormányzati önerő 83.820 forint + áfa szállítási költség.

A szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól szóló 6/2024. (X.1.) számú rendelet alapján a helyi önkormányzat vissza nem térítendő természetbeni támogatást, tűzifát biztosíthat annak a személynek, aki a) lakhatási támogatásra jogosult, vagy b) aktív korúak ellátásában részesül, vagy c) időskorúak járadékában részesül, vagy d) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, vagy e) egyedülálló nyugdíjas, akinek jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap 450 %-át, vagy f) azon családoknak, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap 400 %-át.

A kérelmeket 2024. október 18. napjáig lehet a Bogádi Közös Önkormányzati Hivatalnál (7742 Bogád, Virág utca 10.) benyújtani.

A kérelmek elbírálása a szociális bizottság hatáskörébe tartozik, a bizottság a kérelmekről várhatóan még októberben dönt.

A szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól szóló rendelet teljes szövege letölthető ITT.