Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Országgyűlési képviselők választása és országos népszavazás, 2022. április 3.

2022. április 3-án (vasárnap) országgyűlési képviselőket választanak és országos népszavazást tartanak Magyarországon. Bogád egyetlen szavazókörében, a Berze Nagy János Általános Iskola főépületének egyik tantermében (Bogád, Béke tér 4.) berendezett szavazóhelyiségben is 6.00 és 19.00 között várják a névjegyzékben szereplő választópolgárokat.

Szavazni személyazonosító igazolvánnyal / útlevéllel / vezetői engedéllyel és lakcímigazolvánnyal vagy régi, papíralapú személyi igazolvánnyal (lakcímigazolvány nélkül is érvényes) lehet. A szavazás előtt ellenőrizzék, hogy igazolványaik érvényesek-e. A 2020. március 11. és 2020. július 3. között, valamint a 2020. november 4-én vagy azt követően lejárt igazolvány a veszélyhelyzetre figyelemmel érvényesnek tekintendő.

Mozgóurna iránti kérelmet a választás napján délig a szavazatszámláló bizottsághoz még be lehet nyújtani. A szavazóhelyiség akadálymentes. Az országgyűlési képviselők választásán egyéni képviselőre és pártlistára szavazhatnak. Az országos népszavazás keretében négy gyermekvédelmi tárgyú kérdésben nyilváníthatják ki véleményüket.

A Bogád közigazgatási területén kihelyezett országos hirdetményről, a községben talált politikai plakátokról, összegyűjtött szórólapokról, szóróanyagok első oldaláról összeállítást készítettünk. Egyetlen fotót Pécsen készítettünk.

A népszavazás kérdései:

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?