Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kéttornyos várral bővül a Petőfi utcai játszótér

Magyar Falu Programban „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” felhíváson még 2021. májusban igényelt támogatást és 2021. október végén összesen 3.035.125 forint támogatást nyert Bogád Község Önkormányzata a Petőfi utcai játszótér új eszközzel való bővítésére.

A Dusa-Wood Játékkészítő Kft. kéttornyos vára tavalyi áron érkezik, a társaság katalógusából még bruttó 2.832.100 forintért választották ki az eszközt. A vállalkozási szerződés szerinti teljesítési határidő: 2022. június 30., az eszköz telepítésére homok ütéscsillapítással kerül sor.

2022. június 15-én délelőtt kitűzték az új eszköz helyét, amelynek méretei mellett (amorf alakzat, egyik oldalához tizenegy méterre is szükség van) tekintettel kellett lenni az ütéscsillapításra, a sportöltöző közelben haladó közműbekötésére és a meglévő játékokra. A legkisebb sérelem két rugós eszköz áthelyezésével és egy a helyiek által ültetett fűzfa áttelepítésének kísérletével éri a játszóteret. A kivitelező a bogádi Vikk-Fa Kft. bevonásával 2022. június 16-án elkezdte a földmunkát. Az eszköz legkorábban a jövő hét második felében érkezik.

(Az eszközről készült képet a kivitelező online katalógusából emeltük át.)