Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Aláírták a Pécs – Romonya kerékpárút bogádi szakaszának terveit

2022. március 28-án Bogád Község Önkormányzata és a fővárosi Tura-Terv Mérnökiroda Kft. munkatársai közös fórumot tartottak a bogádi művelődési házban a Pécs (Budai vám) – Romonya kerékpárút fejlesztéséről. A nyomvonalat a településrendezési eszközökben fel kell tüntetni, így a képviselő-testület közmeghallgatást követően a településrendezési eszközök módosítását kezdeményezte.

A településrendezési eszközök módosítása érdekében a Magyar Közút NZrt. és Bogád Község Önkormányzata a településtervezővel településrendezési szerződést, településképi véleményezési körben a megbízott főépítésszel megbízási szerződést kötött. A módosítási eljárás költségeit az állami közútkezelő társaság viseli.

Az állami beruházás végleges tervrajzai elkészültek és 2022. szeptember 12-én 10 órakor a Bogádi Közös Önkormányzati Hivatalban a helyi önkormányzat részéről a község polgármestere több példányban aláírta.

A tervek szerint a pécsi Budai vámtól a Homokvölgyi utcánál érkezhetnek a kerékpárosok az 5611. számú Pécs – Olasz összekötő útra. A Pécs, Homokvölgyi utca és a Bogád, Krúdy utca közötti szakaszon, így Homoktetőn is, önálló kerékpárút épül, Bogád belterületén nyitott kerékpársáv lesz.

Az állami beruházás finanszírozásáról, a bogádi szakasz kivitelezésének várható időpontjáról egyelőre nincsenek részletes információink.

A tervekben szereplő nyomvonal letölthető itt: Bogádi helyszínrajzok.