Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Új tagokkal bővül a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás

2022. szeptember 14-én a Mecsek-Dráva Regionális Szilárdhulladék Kezelő Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás Pénzügyi bizottsága 9 óra 30 perctől, Társulási Tanácsa 10 órától a pécsi városházán ülést tartott. Az ülést Péterffy Attila, a társulás elnöke, Pécs polgármestere vezette és összesen tizenhárom napirendi pontot tárgyaltak meg a tagönkormányzatok képviselői.

A Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás 2022. évi költségvetésének I. számú módosítása, a Társulás és a Dél-Kom Nonprofit Kft. üzemeltetési szerződésének 4. számú módosítása, a kökényi telephely útburkolatának felújítása tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás eredménye, két eszközbeszerzés tárgyában kiírt eljárás eredménytelenné nyilvánítása, a Mechanikai Biológiai Hulladékkezelő felújítása tárgyában kiírt eljárás sikertelensége és az eljárás újraindítása után a szentlőrinci önkormányzat kérelmét tárgyalták a tanácstagok.

Nyolcadik és kilencedik napirendi pontban a társuláshoz érkező önkormányzatok csatlakozását és a távozók kilépését hagyta jóvá a tanács. 2023. január 1-jétől 326 taggal működhet az önkormányzati társulás. Csurgó, Marcali, Nagyatád térsége távozik (összesen 56 helyi önkormányzat), Bonyhád, Komló és Mohács térsége csatlakozik, még Pécs környékéről is két új taggal, Berkesddel és Szilággyal bővül a társulás (összesen 69 helyi önkormányzat). A kilépéssel kapcsolatos teendők egyeztetését, a vagyonfelosztás részleteinek tisztázását bizottság segíti. További napirendi pontokban aktuális változásokat, pontosításokat vezettek át a szervezeti és működési szabályzaton, valamint a társulási megállapodáson. Egy hatályos adásvételi szerződés teljesítési határidejét módosították a tagok, zárásként a társulás megújult honlapját Sipőcz Krisztina koordinátor mutatta be az ülésteremben megjelenteknek.