Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

XIII. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó, Vendel-napi búcsú és bál, könyvtári gyermekprogram és kiállítás

2022. október 15-én és október 16-án több program is várja az érdeklődőket Bogádon, a korábbi Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával Bogád Község Önkormányzata fúvószenekari találkozót szervez. A hétvégén egyházi ünnepet is tartanak a községben, Mária-nap után Szent Vendel napja a legfontosabb helyi egyházi ünnep, a Vendel-kápolnánál vasárnap reggel találkoznak a hívek.

2022. október 15-én (szombati munkanapon) 16 órától két fellépővel a pécsi Jókai téren tervezik röviden megnyitni a XIII. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót, 20 órától Bogádon a Béke téri fesztiválsátorban bál lesz, a Vendel-napi búcsú előestéjén Tajti Zoltán zenél.

2022. október 16-án (vasárnap) 8.15 és 10.15 között a Csorba Győző Könyvtár busza az Országos Könyvtári Napok keretében a Virág utcában gyermekprogrammal várja a fiatalokat, amelyet a kihalófélben lévő állatok témakörében szerveznek.

2022. október 16-án (vasárnap) 9 óra 30 perctől a Vendel-kápolnánál szentmisét tartanak, a szertartást követően állatáldás lesz, a hívők és vendégek ízelítőt kapnak a fúvóstalálkozó délutáni programjából, két zenekar is rövid koncertet ad.

2022. október 16-án (vasárnap) 14 órától 18 óráig Gál Erzsébet korábbi romonyai, pécsi festőművész legújabb alkotásait tekinthetik meg a bogádi művelődési házban.

2022. október 16-án (vasárnap) 14 órától 20 óráig a XIII. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó keretében zenekarok és mazsorettcsoportok előadásait tekinthetik meg a bogádi fesztiválsátorban. A menetzenét követően a résztvevők önálló koncerteket adnak.

A XIII. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó fellépői:

Glazbeno Društvo „Spinčići” Kastav, Horvátország
Alte Kameraden, Mecseknádasd
Daniel Speer Brass, Pécs
Dunaszekcsői Fúvószenekar
PTE Brass Band, Pécs
Pécs-Gyárvárosi Ifjúsági Fúvószenekar
Pécsváradi Városi Fúvószenekar
Roger Schilling Fúvószenekar, Paks

Baranya Mazsorett Sportegyesület
Elité Mazsorett Csoport

A rendezvény főtámogatói: a Kulturális és Innovációs Minisztérium jogelődjeként nyújtott támogatással az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint Bogád Község Önkormányzata.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, a Baranya megyei 2. számú, Pécs központú országgyűlési egyéni választókerület képviselője.