Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Elszállították az önkormányzat munkatársai a Pécsi úton hagyott hulladékot

A bogádi önkormányzati műhely munkatársai a mai napon a romonyai önkormányzat mezőgazdasági pótkocsis munkagépével elszállították a Gólya utca és a Pécsi út sarkára az októberi lomtalanítás során a lakosság által kihelyezett és a szolgáltató által helyszínen hagyott hulladékot.

A lomtalanítás célja a nagyméretű háztartási lomok lakosságot segítő, helyben történő összegyűjtése. A lomtalanítás célját visszatérően értelmezik félre az ügyfelek és tesznek ki a gyűjtőjárat által nem szállított hulladékot.

A lomtalanításról szóló hirdetmények közel húsz esztendeje változatlan tartalommal sorolják fel az elszállításra nem kerülő termékköröket, ennek ellenére minden tavaszi és őszi lomtalanításkor ugyanazokkal a tévesen kitett tárgyakkal találkozhatunk: vegyszeres flakonok, hordók, építési tevékenységből származó anyagok, bontott nyílászárók, gumiabroncsok, festékes dobozok, drótok, fémhuzalok, elektronikai cikkek.

A kitett, nem szállított termékkör a helyszínen marad, nem tér vissza értük a szolgáltató, így az ide sorolt hulladékot a jövőben sem kell kihelyezni, azokat a megfelelő gyűjtőudvarokban lehet leadni. A fémrugókat tartalmazó bútorokat szét kell szerelni, a kerítésdrótok, huzalok mellett a bútorokban található rugók is a berendezésekre tekerednek és kárt tesznek a szolgáltató eszközállományában.

A Gólya utca és a Pécsi út sarkán évente két alkalommal hirdetett lomtalanítási pont az áthaladó forgalom miatt a jogsértések helyi szintet meghaladó kockázatát is magában hordozza, jövőbeni meghirdetését jobban megfontolni érdemes.