Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Útfelbontásra számíthatnak a bogádi Rákóczi utcában

A Rákóczi utca 7. számú ingatlan közelében, közterületen jelent meg tavaly ismeretlen eredetű üreg, amelynek feltárását a Közműépker Kft. legkorábban 2024. január 17-én megkezdheti.

A Rákóczi utcában legalább félpályás útzárra kell számítani, minden további közlekedésszervezési döntést a feltárt üreg/pince közút alatti hosszának ismeretében hozunk meg. A munkálatok várható időtartama hét nap.

A helyi önkormányzat a Belügyminisztériumhoz nyújtott be vis maior támogatás iránti kérelmet, a Balázs Mérnökiroda Bt.-t kérte fel műszaki szakértői vélemény készítésére. 2023. november 6-án a Belügyminisztérium munkatársa látogatott a helyszínre, 2023. november 20-án a Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Államkincstár előzetes helyszíni ellenőrzést tartott. Az önkormányzat a műszaki dokumentáció átvételével a karácsonyt megelőző utolsó héten véglegesítette pályázatát. A helyreállítás tervezett költsége meghaladja a másfél millió forintot, amelynek harminc százalékát önerőként kell biztosítani.

A közlekedési nehézségekért megértésüket előre is köszönjük.