Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Síoktatás Bogádon

Alsóvenyet dűlőben vásárolt telket a SÍ-ELEK Szabadidős Kft. azzal a céllal, hogy szekszárdi központjától a pécsi ügyfelek számottevő arányára is tekintettel Baranya vármegye székhelyéhez közelebbi helyszínen kihelyezett síoktatást, edzéseket tarthasson.

2024. január 16-án 11.00 és 14.00 óra között a bogádi Berze Nagy János Általános Iskola diákjait két turnusban fogadták, majd a gazdasági társaság egyik ügyvezetőjével a helyi önkormányzat a közösség előnyét szolgáló együttműködési lehetőségről is egyeztetett a Bogádi Közös Önkormányzati Hivatalban.

A helyi önkormányzat örömmel vette, hogy a községben talált megfelelő helyszínt a síoktatással foglalkozó cég, a tulajdonossal az iskolás diákok jövőbeni lehetőségei mellett a helyszín megközelíthetőségéről, parkolási lehetőségekről is beszéltek. A társaság ügyvezetője kiemelte, hogy a térségből várt ügyfelek mellett a helyi iskolásokra a jövőben is szívesen fordítanak figyelmet.

A műanyag pályafelület nem található meg folyamatosan a területen, azt csak oktatások alkalmával szállítják és helyezik ki. A sípályán üzletszerű tevékenységet 2024. márciustól terveznek, egyidőben egyszerre néhány vendéggel foglalkoznak, így a dűlőben alkalomszerűen is mérsékelt gépjárműforgalomra lehet számítani. Az ügyfeleket telken belüli parkolóhelyekkel várják.

A Dunántúli Napló 2024. január 17-én megjelent számában Medjesi-Tóth Viktória újságíró tollából olvashatnak cikket, amelyet a Bogád Község Önkormányzata Facebook-oldalon 2023. január 18-án megosztottunk.