Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Készül a Virág utcai járda első üteme

Bogád Község Önkormányzata Magyar Falu Programban a Virág utcai járdaépítés első ütemére nyújtott be pályázatot, a fejlesztéshez Magyarország Kormányától 2022. áprilisban 9.382.909 forint támogatást nyert.

A helyi önkormányzat 7.028.620 forint + általános forgalmi adó, összesen bruttó 8.926.347 forint összegben a P-R Útépítő Kft.-vel szerződést kötött, a nyomvonal júliusi kijelölését követően az érintett ingatlanok tulajdonosait személyesen tájékoztatták.

Az érintett szakaszon augusztusban a közművek kimérésére is sor került és megkezdődött a járda alapjának előkészítése, a szegélyek kiépítése.

Bogád Község Önkormányzata először 2017-ben készíttetett terveket a Virág utcai járda megvalósításához, az építőipari költségek emelkedésére is tekintettel Sziládi Zoltán mérnök korábbi terveit 2022-ben áttekintették és a beruházást a pályázati felhíváson elnyerhető legmagasabb összeghez (10.000.000 forint) is igazodóan két ütemre bontották.

A járda első üteme az iskolai buszvárótól a posta és a közös hivatal vonalán, az utca keleti oldalán készül. Az utca két oldalának lejtési viszonyaira is tekintettel – jövőben remélt további támogatásból – tervezett második ütem az utca nyugati oldalán valósulhat meg.